Τα λέμε κεκάκια, τα λέμε muffins, τα λέμε και cupcakes… Τα …ενισχύουμε με σοκολάτα, με μαρμελάδα, με ξηρούς καρπούς, με αποξηραμένα φρούτα… Είναι ακαταμάχητα και τη συνταγή στέλνει η Δωροθέα Ριμή. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…
Υλικά
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
- 2/3 φλιτζ. γάλα φρέσκο
- 200 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
- 1 αυγό μεγάλο, ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για να ψήσουμε τα muffins.
- Βουτυρώνουμε τις ατομικές φόρμες για muffins (περίπου 12 θήκες).
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
- Σε μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε καλά για να ενωθούν. Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις βουτυρωμένες θήκες.
- Ψήνουμε για περίπου 20΄.
- Τα αφήνουμε στις θήκες 5΄ για να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια, τα βγάζουμε σε σχάρα.
***Τραπέζι στρωμένο με καρό τραπεζομάντηλο Libo (από τη σειρά 500)