Τα λέμε κεκάκια, τα λέμε muffins, τα λέμε και cupcakes… Τα …ενισχύουμε με σοκολάτα, με μαρμελάδα, με ξηρούς καρπούς, με αποξηραμένα φρούτα… Είναι ακαταμάχητα και τη συνταγή στέλνει η Δωροθέα Ριμή. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά 

  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
  • 2/3 φλιτζ. γάλα φρέσκο
  • 200 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
  • 1 αυγό μεγάλο, ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για να ψήσουμε τα muffins.
  2. Βουτυρώνουμε τις ατομικές φόρμες για muffins (περίπου 12 θήκες).
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
  5. Σε μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε καλά για να ενωθούν. Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα στις βουτυρωμένες θήκες.
  7. Ψήνουμε για περίπου 20΄.
  8. Τα αφήνουμε στις θήκες 5΄ για να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια, τα βγάζουμε σε σχάρα.

***Τραπέζι στρωμένο με καρό τραπεζομάντηλο Libo (από τη σειρά 500)