Η μακαρονάδα με κιμά που λατρεύουμε εμείς οι Έλληνες είναι το γνωστό σπαγγέτι Μπολονέζ. Η αυθεντική συνταγή θέλει τον κιμά να σκεπάζει μια μεγάλη μερίδα ταλιατέλες -κι όχι μακαρόνια. Υπάρχουν, όμως, κι άλλα μυστικά για τα τέλεια μακαρόνια με κιμά!
- Η σάλτσα Μπολονέζ περιέχει τον κλασικό μοσχαρίσιο (μέτριο) κιμά και καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο. Η αναλογία είναι 2/3 μοσχαρίσιος κιμάς και 1/3 καπνιστό μπέικον.
- Χρησιμοποιούμε για την παρασκευή του φαγητού φρέσκια ντομάτα που δίνει ξεχωριστό άρωμα και γεύση στη σάλτσα.
- Στη σάλτσα του κιμά βάζουμε (σύμφωνα πάντα με την ιταλική, αυθεντική συνταγή) κρεμμύδι, σέλερι και καρότο, όλα ψιλοκομμένα.
- Δεν βάζουμε καθόλου μυρωδικά και καθόλου σκόρδο. Το μόνο μπαχαρικό που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε είναι το μοσχοκάρυδο (λίγο).
- “Σβήνουμε” τον κιμά με κόκκινο ή λευκό ξηρό κρασί.
