Η μακαρονάδα με κιμά που λατρεύουμε εμείς οι Έλληνες είναι το γνωστό σπαγγέτι Μπολονέζ. Η αυθεντική συνταγή θέλει τον κιμά να σκεπάζει μια μεγάλη μερίδα ταλιατέλες -κι όχι μακαρόνια. Υπάρχουν, όμως, κι άλλα μυστικά για τα τέλεια μακαρόνια με κιμά!

  1. Η σάλτσα Μπολονέζ περιέχει τον κλασικό μοσχαρίσιο (μέτριο) κιμά και καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο. Η αναλογία είναι 2/3 μοσχαρίσιος κιμάς και 1/3 καπνιστό μπέικον.
  2. Χρησιμοποιούμε για την παρασκευή του φαγητού φρέσκια ντομάτα που δίνει ξεχωριστό άρωμα και γεύση στη σάλτσα.
  3. Στη σάλτσα του κιμά βάζουμε (σύμφωνα πάντα με την ιταλική, αυθεντική συνταγή) κρεμμύδι, σέλερι και καρότο, όλα ψιλοκομμένα.
  4. Δεν βάζουμε καθόλου μυρωδικά και καθόλου σκόρδο. Το μόνο μπαχαρικό που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε είναι το μοσχοκάρυδο (λίγο).
  5. “Σβήνουμε” τον κιμά με κόκκινο ή λευκό ξηρό κρασί.