Ένας εύκολος τρόπος για να ψήνουμε νόστιμες μοσχαρίσιες μπριζόλες, χωρίς αυτά να σκληραίνουν. Το μυστικό είναι στο αλάτι που… ψήνουμε πρώτα στο τηγάνι. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να ψήσουμε και μοσχαρίσια φιλέτα. Συνοδεύονται τέλεια με πράσινες σαλάτες και ταιριάζουν στο xmas τραπέζι!

  1. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, αφού πρώτα έχουμε καλύψει τον πάτο του με ένα παχύ στρώμα χοντρού αλατιού.
  2. Μόλις ζεσταθεί το αλάτι, απλώνουμε πάνω του ένα κρεμμύδι σε ροδέλες, 1 λεμόνι σε ροδέλες, δύο κουταλάκια μουστάρδα με θυμάρι (και, προαιρετικά, μισό κουταλάκι πάστα σκόρδου).
  3. Αφήνουμε μερικά λεπτά να ζεσταθούν και τοποθετούμε πάνω σε αυτά τις μπριζόλες.
  4. Τις ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά για μέτριο ψήσιμο και 20-25 λεπτά για πολύ καλό ψήσιμο. Αν θεωρήσουμε ότι χρειάζεται, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στη μέση του ψησίματος.
  5. Περιχύνουμε τις μπριζόλες με χυμό λεμονιού και τις σερβίρουμε, χωρίς όμως να αλατίσουμε.
  6. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.