Τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο μαζεύουμε ή αγοράζουμε ωμές ελιές (τις πράσινες). Για να τις φτιάξουμε έτοιμες για το τραπέζι και το πιάτο μας, αρκεί να ακολουθήσουμε βήμα βήμα τις οδηγίες μας -είναι οι πιο νόστιμες ελιές που έχετε ποτέ δοκιμάσει!
H ελιά έχει 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το ελαιόλαδο και αποτελεί θεμέλιο της Μεσογειακής Διατροφής.
- Πλένουμε πολύ καλά τις ελιές και τις διαλέγουμε.
- Τις βάζουμε σε ένα μπουκάλι με 1 ½ λίτρο θαλασσινό νερό. Εναλλακτικά, ρίχνουμε 1 ½ κουταλιά της σούπας αλάτι και νερό στο μπουκάλι, το διαλύουμε και γεμίζουμε το μπουκάλι με τις ελιές.
- Το κλείνουμε και τις αφήνουμε για 3 μήνες σε σκιερό μέρος.
- Μπορούμε να τις φάμε όπως τις βγάζουμε από το μπουκάλι ή τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε μπολ με λίγο ελαιόλαδο.
Είναι οι νοστιμότερες ελιές που δοκιμάσατε ποτέ -και με τον ευκολότερο τρόπο!