Τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο μαζεύουμε ή αγοράζουμε ωμές ελιές (τις πράσινες). Για να τις φτιάξουμε έτοιμες για το τραπέζι και το πιάτο μας, αρκεί να ακολουθήσουμε βήμα βήμα τις οδηγίες μας -είναι οι πιο νόστιμες ελιές που έχετε ποτέ δοκιμάσει!

H ελιά έχει 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το ελαιόλαδο και αποτελεί θεμέλιο της Μεσογειακής Διατροφής.

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις ελιές και τις διαλέγουμε.
  2. Τις βάζουμε σε ένα μπουκάλι με 1 ½ λίτρο θαλασσινό νερό. Εναλλακτικά, ρίχνουμε 1 ½ κουταλιά της σούπας αλάτι και νερό στο μπουκάλι, το διαλύουμε και γεμίζουμε το μπουκάλι με τις ελιές.
  3. Το κλείνουμε και τις αφήνουμε για 3 μήνες σε σκιερό μέρος.
  4. Μπορούμε να τις φάμε όπως τις βγάζουμε από το μπουκάλι ή τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε μπολ με λίγο ελαιόλαδο.

Είναι οι νοστιμότερες ελιές που δοκιμάσατε ποτέ -και με τον ευκολότερο τρόπο!