Το Oolong είναι το παραδοσιακό κινεζικό τσάι που βρίσκεται «κάπου ανάμεσα» στο πράσινο και στο μαύρο τσάι, αφού οξειδώνεται λίγο περισσότερο από το πρώτο και ελαφρώς λιγότερο από το δεύτερο. Είναι ένα ρόφημα-θησαυρός!
Διαθέτει ελαφρώς λιγότερη καφεΐνη από το μαύρο τσάι, ενώ μερικές από τις ευεργετικές του δράσεις είναι οι εξής:
- ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και του μεταβολισμού,
- δράση ενάντια σε ιούς και βακτήρια,
- ανακούφιση σε περιπτώσεις διαβήτη, εκζεμάτων και αλλεργιών,
- βοήθεια στην απώλεια βάρους (πιο πολύ και από το πράσινο τσάι)
Μερικά tips για… το φλιτζάνι σας
- Μεγάλη σημασία έχει η θερμοκρασία του νερού στο οποίο θα φτιάξετε το τσάι σας. Κάθε είδος και ποικιλία έχει τη δική του ιδανική θερμοκρασία. Αναζητήστε τις οδηγίες στην συσκευασία του. Σενικές γραμμές καλό είναι να αποφεύγετε να βράζετε το νερό, γιατί έτσι χάνεται το απαραίτητο οξυγόνο που χρειάζεται το τσάι.
- Το λευκό και το πράσινο τσάι θα πρέπει να καταναλώνονται σε συντομότερο χρονικό διάστημα από το μαύρο τσάι, το οποίο, χάρη στο υψηλό ποσοστό επεξεργασίας, μπορεί να διατηρηθεί φυλαγμένο πάνω από ένα έτος.
- Τα φύλλα τσαγιού είναι πιο ποιοτικά από τη «σκόνη» τσαγιού που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.