Υπέροχη και δροσερή πανακότα με γλυκό του κουταλιού σύκο. Καλοκαιρινό και ιδιαίτερο γλυκό, που μπορούμε να το παρασκευάσουμε εύκολα και γρήγορα. Τη συνταγή έστειλε η Ντόρα Μανίκα. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 250 ml γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Μισό κουταλάκι ξύσμα από ξύλο βανίλιας

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις ζελατίνες για μερικά λεπτά σ’ ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν.
  • Σ’ ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει βράση το μείγμα.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ρίχνουμε τις ζελατίνες (αφού τις στύψουμε καλά) και προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3-4 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε το μείγμα στις φόρμες.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει κι ύστερα το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξει.
  • Για να σερβίρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα για ένα δευτερόλεπτο σε ζεστό νερό, αναποδογυρίζουμε στο πιάτο και έτοιμα!
  • Γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού σύκο, ή με όποιο άλλο θέλουμε.

**Τραπέζι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo (σειρά Χελιδόνια)