Πατάτες γιορτινές, ένα λαχταριστό ορεκτικό

Ένα λαχταριστό ορεκτικό για κάθε τραπέζι, γιορτινό ή καθημερινό, είναι οι πατάτες που μας έστειλε η Πηνελόπη Μπουρλά.

Συνταγή για Πατάτες Γιορτινές

Υλικά

  • 1 κιλό μικρές οβάλ πατάτες
  • Βούτυρο
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κύπελλο τυρί κρέμα
  • 200 γρ. μπλε τυρί ή τυρί ροκφόρ
  • 1 κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις μικρές οβάλ πατάτες και τις χαρακώνουμε με παράλληλες γραμμές.
  2. Τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο και λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
  4. Φτιάχνουμε ένα μίγμα με τυρί κρέμα, ροκφόρ (ή μπλε τυρί) και ελάχιστη κρέμα γάλακτος. Την κρέμα γάλακτος μπορούμε και να μην τη βάλουμε.
  5. Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε το μίγμα πάνω από κάθε πατάτα και τις βάζουμε στο φούρνο στους 200o C για 5-10′, όσο χρειαστεί για να λιώσει το μίγμα των τυριών και να χυθεί μέσα στις πατάτες.
  6. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.