Τους πατατοκεφτέδες τους λατρεύουν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Τους “πειράξαμε” λίγο για να είναι νηστίσιμοι εν όψει Πάσχα και ιδού ένα τέλειο ορεκτικό! Τη συνταγή έστειλε η Χριστίνα Λάλου. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Μισό ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 200 γραμμ. τυρί σόγιας κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ χυμός λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις πατάτες (όπως είναι, με τη φλούδα) και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό αλατισμένο.
  2. Αφού μαλακώσουν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ όπου και τις πολτοποιούμε (με πιρούνι, με ειδικό εργαλείο για πουρέ, με μύλο ή ό,τι άλλο διαθέτει η κουζίνα μας).
  3. Στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε και όλα τα άλλα υλικά, εκτός από το αλεύρι.
  4. Ανακατεύουμε το μείγμα και το συντηρούμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα ώστε να σφίξει.
  5. Βάζουμε το σπορέλαιο σε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει καλά.
  6. Δίνουμε στο μείγμα ό,τι σχήμα θέλουμε, αλευρώνουμε τους πατατοκεφτέδες μας και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Οι νηστίσιμοι πατατοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι!