Τους πατατοκεφτέδες τους λατρεύουν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Τους “πειράξαμε” λίγο για να είναι νηστίσιμοι εν όψει Πάσχα και ιδού ένα τέλειο ορεκτικό! Τη συνταγή έστειλε η Χριστίνα Λάλου. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Μισό ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 200 γραμμ. τυρί σόγιας κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια
- 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ χυμός λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αλεύρι
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πατάτες (όπως είναι, με τη φλούδα) και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό αλατισμένο.
- Αφού μαλακώσουν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ όπου και τις πολτοποιούμε (με πιρούνι, με ειδικό εργαλείο για πουρέ, με μύλο ή ό,τι άλλο διαθέτει η κουζίνα μας).
- Στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε και όλα τα άλλα υλικά, εκτός από το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε το μείγμα και το συντηρούμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα ώστε να σφίξει.
- Βάζουμε το σπορέλαιο σε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει καλά.
- Δίνουμε στο μείγμα ό,τι σχήμα θέλουμε, αλευρώνουμε τους πατατοκεφτέδες μας και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Οι νηστίσιμοι πατατοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι!