Η Ελευθερία Μπουγά που μας έστειλε αυτή τη συνταγή για παστίτσιο, έγραψε σε υποσημείωση τα εξής: “Φτιάξτε το να δείτε τι νόστιμο που είναι έτσι το παστίτσιο –και πολύ εύκολο”. Εμείς το φτιάξαμε και το κατασπαράξαμε επί τόπου. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κιμά
  • 2 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Χυμός τομάτας
  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
  • 1/4 τυρί gouda
  • 1/4 τυρί regato
  • 1 1/2 κιλό γάλα
  • 2 αυγά
  • 6 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά σούπας φυτικό βούτυρο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι στο τηγάνι με τον κιμά, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και την τομάτα. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα βράζουμε για μισή ώρα περίπου.
    Βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα τα μακαρόνια σε άφθονο νερό όπου έχουμε αλατίσει.
  • Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα ( αφού κρατήσουμε λίγο) και το ζεσταίνουμε στη φωτιά (προσοχή: να μην βράσει).
  • Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθεί και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε και τα αυγά.
  • Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.
  • Προσθέτουμε το φυτικό βούτυρο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  • Τη βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα μισά τυριά.
  • Τα υπόλοιπα τυριά τα ρίχνουμε στα μακαρόνια.
  • Στρώνουμε στο ταψί τα μισά μακαρόνια, μετά βάζουμε τον κιμά και άλλη μία στρώση μακαρόνια.
  • Από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ. Στρώνουμε καλά.

 

Τραπέζι στρωμένο με Libo χάρτινο τραπεζομάντηλο με θαλασσινά σχέδια (Κόμποι)