Τα τηγανιτά καλαμάρια χρειάζονται ελάχιστο μαγείρεμα προκειμένου να είναι μαλακά στο εσωτερικό τους και τραγανά απ’ έξω. Όσο πιο πολύ τηγανίζονται, τόσο πιο ελαστικά με τσιχλωτή υφή γίνονται. Αυτά, κι άλλα μυστικά, για τα τέλεια τηγανιτά καλαμαράκια στα tips της κυρίας Φρόσως από τα Γρεβενά.

  1. Φροντίζουμε το τηγάνι μας να είναι βαθύ, το λάδι μας καυτό και η θερμοκρασία τηγανίσματος δυνατή. Είναι σωστό το λάδι να καλύπτει τα καλαμαράκια.
  2. Πριν τα πανάρουμε, πρέπει να τα έχουμε στεγνώσει πολύ καλά! Δεν πρέπει να υπάρχει πάνω στα καλαμαράκια καθόλου υγρά (νερό, μαρινάδα κ.λπ.).
  3. Το αλεύρι που χρησιμοποιούμε είναι καλό χωριάτικο ή μίξη χωριάτικου με καλαμποκάλευρο.
  4. Τηγανίζουμε ελάχιστα λεπτά. Τα γυρίζουμε μία φορά, αρκεί! Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα!
  5. Ρίχνουμε τα καλαμάρια στο καυτό λάδι λίγα λίγα, αλλιώς θα μας βγουν μαλακά, καθώς αντί να τηγανιστούν θα βράσουν λόγω του ότι η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει.
  6. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί μετά το τηγάνισμα.
  7. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
  8. Λεμόνι ρίχνουμε ακριβώς μόλις τα σερβίρουμε, ώστε να μην μαλακώσουν.