Πλιγούρι με λαχανικά, λουκάνικα και πουρέ γιαουρτιού

Η φίλη μας Αλέκα Παρασκευοπούλου μάς γράφει ότι για εκείνη έχει μεν σημασία πόσο νόστιμο γίνεται το φαγητό που φτιάχνει, αλλά τη νοιάζει να είναι όμορφος και ο τρόπος που το σερβίρει. Βάζει φαντασία στα πιάτα της και, με μικρές λεπτομέρειες, προσπαθεί το καθημερινό τραπέζι να γίνεται δελεαστικό.

Συνταγή για Πλιγούρι με Λαχανικά, Λουκάνικα και Πουρέ Γιαουρτιού

Υλικά

  • Πλιγούρι
  • Λουκάνικα
  • Καρότα
  • Πράσο
  • Πιπεριά πράσινη
  • Πιπεριά κόκκινη
  • Μαϊντανός
  • Ελαιόλαδο
  • Βιτάμ
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πατάτες
  • Γιαούρτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα καρότα, τις πιπεριές, το πράσο, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε ένα ποτήρι βραστό νερό. Ρίχνουμε το πλιγούρι και λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Παρακολουθούμε το πλιγούρι να βράζει και, λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό.
  3. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Μετά, τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε λίγο βιτάμ, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και μία κούπα γιαούρτι.
  4. Τηγανίζουμε τα λουκάνικα και σερβίρουμε όπως στη φωτογραφία.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.