Η φίλη μας Αλέκα Παρασκευοπούλου μάς γράφει ότι για εκείνη έχει μεν σημασία πόσο νόστιμο γίνεται το φαγητό που φτιάχνει, αλλά τη νοιάζει να είναι όμορφος και ο τρόπος που το σερβίρει. Βάζει φαντασία στα πιάτα της και, με μικρές λεπτομέρειες, προσπαθεί το καθημερινό τραπέζι να γίνεται δελεαστικό.
Συνταγή για Πλιγούρι με Λαχανικά, Λουκάνικα και Πουρέ Γιαουρτιού
Υλικά
- Πλιγούρι
- Λουκάνικα
- Καρότα
- Πράσο
- Πιπεριά πράσινη
- Πιπεριά κόκκινη
- Μαϊντανός
- Ελαιόλαδο
- Βιτάμ
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πατάτες
- Γιαούρτι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα καρότα, τις πιπεριές, το πράσο, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι βραστό νερό. Ρίχνουμε το πλιγούρι και λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Παρακολουθούμε το πλιγούρι να βράζει και, λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό.
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Μετά, τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε λίγο βιτάμ, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και μία κούπα γιαούρτι.
- Τηγανίζουμε τα λουκάνικα και σερβίρουμε όπως στη φωτογραφία.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στη φωτογραφία, το τραπέζι είναι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo “Χελιδόνια”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.
