Η τέλεια λεμονάδα δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με αναψυκτικό και να μην θυμίζει τίποτα τυποποιημένο. Τη συνταγή στέλνει η Στέλλα Μπέρτα από τη Σάμο. Τη δοκιμάσαμε και είναι χάρμα. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…
Υλικά
- 2½ λεμόνια
- 50 gr λευκή ζάχαρη
- 570 ml κρύο νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- ¼ αγγούρι κομμένο σε φέτες
- Ένα μικρό ματσάκι δυόσμο
Εκτέλεση
- Κόψτε ένα από τα λεμόνια σε κομμάτια και ρίξτε τα στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό του και τον χυμό των άλλων λεμονιών, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο από το νερό.
- Ανακατέψτε και μετά προσθέστε το υπόλοιπο νερό και αν το κρίνετε απαραίτητο προσθέστε περισσότερη ζάχαρη.
- Ρίξτε το μείγμα μέσα σε μια κανάτα και προσθέστε τις φέτες του αγγουριού και μερικά κλωναράκια δυόσμο. Στη συνέχεια βάλτε τη λεμονάδα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
- Σερβίρετε πάνω σε πάγο μαζί με μια φρέσκια φέτα αγγουριού και μερικά φυλλαράκια δυόσμου σε κάθε ποτήρι.
- Αν προτιμάτε μια αφρώδη λεμονάδα, προσθέστε μόνο 250ml κρύο νερό στο μπλέντερ και στη συνέχεια συμπληρώστε την κανάτα με κρύα σόδα πριν το σερβίρισμα.
tip: Ο συνδυασμός αλατιού και ζάχαρης συνδράμει στην αντικατάσταση των χαμένων ηλεκτρολυτών λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και είναι ευεργετικός.
Τραπέζι στρωμένο με καρό, Libo χάρτινο τραπεζομάντηλο από τη σειρά 500