Είναι λίγο μπελαλίδικη η παρασκευή τους, αλλά αυτά τα πουγκάκια το αξίζουν και με το παραπάνω! Γιατί τόσο για τη γεύση τους όσο και για την εμφάνισή τους, σε αποζημιώνουν! Τη συνταγή έστειλε η Ροδούλα Μπάτσα. Στείλε κι εσύ τη δική σου συνταγή…
Υλικά για τη γέμιση
- Κρέας (μοσχάρι + χοιρινό) κομμένο σε κυβάκια
 - 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
 - Πιπεριές και καρότα σε κομματάκια
 - Ντοματίνια
 - Μαϊντανό
 - Αλάτι
 - Πιπέρι
 - Ελαιόλαδο
 - Κρασί
 - Τυριά της επιλογής μας, κομμένα σε κύβους
 
Υλικά για τα πουγκάκια
- Αλεύρι
 - Νερό
 - Ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας.
 - Τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
 - Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας (τις πιπεριές, τα καρότα, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό) και τα μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
 - Μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας, φτιάχνουμε τα πιτάκια για τα πουγκιά.
 - Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο και όσο νερό πάρει, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
 - Αφήνουμε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” για 15 λεπτά και στη συνέχεια τη μοιράζουμε για να ανοίξουμε τα πιτάκια.
 - Έχουμε κόψει λαδόκολλα σε φύλλα και τα βάζουμε ανάμεσα στα πιτάκια για να μην μας κολλήσουν.
 - Ελέγχουμε το κρέας και τα λαχανικά αν είναι έτοιμα και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
 - Τοποθετούμε το κρέας και τα λαχανικά σε μια λεκάνη για να κρυώσουν, στραγγίζοντας τα από τα υγρά που έχουν δημιουργηθεί (για να μην μας λασπώσουν τα πιτάκια μας μετά).
 - Τα υγρά του κρέατος και των λαχανικών τα φυλάσσουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι γιατί θα τα χρησιμοποιήσουμε λίγο μετά, για την παρασκευή της σάλτσας.
 - Αρχίζουμε το μοντάρισμα: γεμίζουμε με το κρεατάκι και τα τυριά, και τοποθετούμε τα πιτάκια στο ταψί.
 - Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και, αφού αλείψουμε τα πιτάκια με ελαιόλαδο (χρησιμοποιώντας πινέλο), τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.
 - Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
 - Χρησιμοποιούμε τα υγρά που έχουμε κρατήσει από το κρέας. Τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί η πολλή υγρασία και να μείνει μία σάλτσα με την οποία περιχύνουμε τα πουγκάκια.
 - Τα πουγκάκια μας είναι έτοιμα!
 
