Είναι λίγο μπελαλίδικη η παρασκευή τους, αλλά αυτά τα πουγκάκια το αξίζουν και με το παραπάνω! Γιατί τόσο για τη γεύση τους όσο και για την εμφάνισή τους, σε αποζημιώνουν! Τη συνταγή έστειλε η Ροδούλα Μπάτσα. Στείλε κι εσύ τη δική σου συνταγή…

Υλικά για τη γέμιση

  • Κρέας (μοσχάρι + χοιρινό) κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
  • Πιπεριές και καρότα σε κομματάκια
  • Ντοματίνια
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Κρασί
  • Τυριά της επιλογής μας, κομμένα σε κύβους

Υλικά για τα πουγκάκια

  • Αλεύρι
  • Νερό
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας.
  2. Τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας (τις πιπεριές, τα καρότα, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό) και τα μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
  4. Μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας, φτιάχνουμε τα πιτάκια για τα πουγκιά.
  5. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο και όσο νερό πάρει, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
  6. Αφήνουμε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” για 15 λεπτά και στη συνέχεια τη μοιράζουμε για να ανοίξουμε τα πιτάκια.
  7. Έχουμε κόψει λαδόκολλα σε φύλλα και τα βάζουμε ανάμεσα στα πιτάκια για να μην μας κολλήσουν.
  8. Ελέγχουμε το κρέας και τα λαχανικά αν είναι έτοιμα και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Τοποθετούμε το κρέας και τα λαχανικά σε μια λεκάνη για να κρυώσουν, στραγγίζοντας τα από τα υγρά που έχουν δημιουργηθεί (για να μην μας λασπώσουν τα πιτάκια μας μετά).
  10. Τα υγρά του κρέατος και των λαχανικών τα φυλάσσουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι γιατί θα τα χρησιμοποιήσουμε λίγο μετά, για την παρασκευή της σάλτσας.
  11. Αρχίζουμε το μοντάρισμα: γεμίζουμε με το κρεατάκι και τα τυριά, και τοποθετούμε τα πιτάκια στο ταψί.
  12. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και, αφού αλείψουμε τα πιτάκια με ελαιόλαδο (χρησιμοποιώντας πινέλο), τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.
  13. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  14. Χρησιμοποιούμε τα υγρά που έχουμε κρατήσει από το κρέας. Τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί η πολλή υγρασία και να μείνει μία σάλτσα με την οποία περιχύνουμε τα πουγκάκια.
  15. Τα πουγκάκια μας είναι έτοιμα!