Πουτίγκα, ένα ωραίο κέρασμα ή επιδόρπιο

Μία εύκολη συνταγή για πουτίγκα μάς έστειλε η Κωνσταντίνα Φανδινάκη. Είναι ένα ωραίο κέρασμα ή επιδόρπιο, αλλά χρησιμοποιείται και ως γευστικότατη βάση για τούρτες. Όσο περισσότερο τη στολίσετε, τόσο πιο πολύ θα εντυπωσιάσει.

Συνταγή για Πουτίγκα

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • Κανέλα
  • 8 αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 3 βανίλιες
  • 1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα

Για το σιρόπι:

  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 4-5 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ της αρεσκείας σας
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρίσουν καλά.
  2. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε στο μίγμα σιγά-σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά.
  3. Συμπληρώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200o C για 40’.
  6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Όταν βγάλουμε την πουτίγκα από τον φούρνο, όπως είναι καυτή, ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να ποτίσει καλά το γλυκό, για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
  8. Για να φτιάξουμε την κρέμα, ρίχνουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το λικέρ. Ανακατεύουμε συνεχώς, για να μην κολλήσει στον πάτο, μέχρι να πήξει το μίγμα μας και να γίνει κανονική κρέμα. Προσθέτουμε και το λικέρ.
  9. Όσο κρυώνει η κρέμα, θα γίνεται πιο πηχτή.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.