Ένα καταπράσινο, πολύ μυρωδάτο γλυκό κουταλιού, που θέλει όμως ιδιαίτερη υπομονή γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια όλο και λιγότεροι το φτιάχνουν. Τη συνταγή για το πράσινο νεραντζάκι έστειλε η Κέλη Πανταζάκη από την Κρήτη. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Η Συνταγή 

  • Παίρνουμε το νεράντζι, το τρυπάμε στη μέση και τα βράζουμε λίγη ώρα.
  • Τα διατηρούμε μέσα σε νερό που το αλλάζουμε κάθε μέρα για 15 μέρες.
  • Μετά τις 15 ημέρες, το βράζουμε μια φορά την ημέρα για τρεις μέρες.
  • Την τρίτη μέρα βράζουμε 1 κιλό νεράντζια με 2 κιλά ζάχαρη.

Τραπέζι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo από τη σειρά “Fiori”