Ροστ μπιφ, μία αγαπημένη συνταγή

Η φίλη μας, Μαίρη Ανδρεαδάκη μάς γράφει ότι μας στέλνει “ένα αγαπημένο μου πιάτο, το Ροστ μπιφ όπως το είχα μάθει από τη μανούλα μου και τη γιαγιάκα μου”. Την ευχαριστούμε!

Συνταγή για Ροστ Μπιφ

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Μετά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να μελώσουν.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε για λίγα λεπτά ώστε να φύγει το αλκοόλ.
  4. Τέλος, ρίχνουμε τα φύλλα της δάφνης, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί καλά το κρέας.
  5. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
  6. Προσέχουμε να μην τελειώσει το νερό και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί. Έτσι θα γίνει μια πλούσια, πηχτή σάλτσα.
  7. Βράζουμε τα χοντρά μακαρόνια και πασπαλίζουμε τα πιάτα με πλούσια ποσότητα τριμμένου τυριού της αρεσκείας μας.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.