Ρολά κανέλας, για το πρωινό ή για σνακ στη δουλειά

Τα γλυκίσματα είναι απαραίτητο να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Δεν είναι τυχαίο που τα κρουασάν είναι παρόντα σε κάθε μπουφέ πρωινού. Τα ρολάκια κανέλας που μας προτείνει η φίλη μας, Ευαγγελία Διρέκη εμπλουτίζουν το πρωινό και είναι ένα ωραίο σνακ για τη δουλειά.

Συνταγή για Ρολά Κανέλας

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Κανέλα
  • Μαύρη ζάχαρη
  • Γάλα φρέσκο
  • Βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε επάνω στον πάγκο το φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε, σε όλη την επιφάνεια, κανέλα και μαύρη ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια, τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και το κόβουμε σε ροδέλες φάρδους περίπου 2 εκατοστών η κάθε μία.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ξαπλώνουμε τις ροδέλες.
  4. Πάνω από κάθε ροδέλα ρίχνουμε από ένα κουταλάκι γάλα.
  5. Ψήνουμε στους 180o C για 20′, μέχρι να ροδίσουν.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.