Τα γλυκίσματα είναι απαραίτητο να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Δεν είναι τυχαίο που τα κρουασάν είναι παρόντα σε κάθε μπουφέ πρωινού. Τα ρολάκια κανέλας που μας προτείνει η φίλη μας, Ευαγγελία Διρέκη εμπλουτίζουν το πρωινό και είναι ένα ωραίο σνακ για τη δουλειά.
Συνταγή για Ρολά Κανέλας
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- Κανέλα
- Μαύρη ζάχαρη
- Γάλα φρέσκο
- Βούτυρο
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε επάνω στον πάγκο το φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε, σε όλη την επιφάνεια, κανέλα και μαύρη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια, τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και το κόβουμε σε ροδέλες φάρδους περίπου 2 εκατοστών η κάθε μία.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ξαπλώνουμε τις ροδέλες.
- Πάνω από κάθε ροδέλα ρίχνουμε από ένα κουταλάκι γάλα.
- Ψήνουμε στους 180o C για 20′, μέχρι να ροδίσουν.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στη φωτογραφία, το τραπέζι είναι στρωμένο με πράσινο καρό χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo από τη “Σειρά 500”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.
