Μία σαλάτα εύκολη, γρήγορη, υγιεινή, που μας χορταίνει και δεν μας κάνει καθόλου κόπο να την παρασκευάσουμε. Θα μπορούσε να είναι και ένα κυρίως πιάτο. Η συνταγή είναι της Ιωάννας Κούρτη. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές!

Υλικά 

  • 1 πακέτο πένες
  • 1 ματσάκι φρέσκια ρόκα
  • • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 10-15 ντοματίνα cherry
  • Μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Λίγη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Προαιρετικά: λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με αλάτι να βράσει.
  2. Πλένουμε τη ρόκα και καθαρίζουμε τα χοντρά της κοτσάνια.
  3. Πλένουμε και κόβουμε στα δύο όλα τα ντοματίνια.
  4. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε τις πένες κι όταν βράσουν, στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  5. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε τη ρόκα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  7. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, λίγηξ ζάχαρη και τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω. Αν γυρίσουν θα ξεφλουδίσουν και θα μαλακώσουν.
  8. Ρίχνουμε ξανά τις πέντες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τη ρόκα, τα ντοματίνια και το ελαιόλαδο.
  9. Σερβίρουμε με λίγο μπούκοβο για πιο πιπεράτη και πικάντικη γεύση.