Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλι

Η Ευαγγελία Πούρου μάς έστειλε μια παντζαροσαλάτα που δεν την έχουμε συναντήσει ξανά και διαπιστώνουμε ότι ο συνδυασμός παντζαριού με πορτοκάλι είναι πολύ ταιριαστός, ενώ το dressing που προτείνει απογειώνει τη σαλάτα!

Συνταγή για Παντζαροσαλάτα με Πορτοκάλι

Υλικά

  • Παντζάρια
  • Φέτες πορτοκαλιού
  • Σαλάτες πράσινες και κόκκινες
  • Ελαφρύ κατσικίσιο τυρί

Για το dressing:

  • Μπαλσάμικο ξύδι πορτοκαλιού
  • Ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πετιμέζι
  • Μουστάρδα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζάρια σε αλατισμένο νερό.
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το πετιμέζι και το μπαλσάμικο.
  4. Διαλέγουμε μία όμορφη, ιδιαίτερη πιατέλα και στρώνουμε ως βάση τα φύλλα από τις πράσινες και κόκκινες σαλάτες.
  5. Από πάνω βάζουμε τις φέτες του παντζαριού και του πορτοκαλιού.
  6. Στην κορυφή μπαίνει το τυρί και από πάνω κόβουμε 1-2 φέτες παντζαριού, σε παραλληλόγραμμες λωρίδες.
  7. Περιχύνουμε με το dressing.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.