Η Ευαγγελία Πούρου μάς έστειλε μια παντζαροσαλάτα που δεν την έχουμε συναντήσει ξανά και διαπιστώνουμε ότι ο συνδυασμός παντζαριού με πορτοκάλι είναι πολύ ταιριαστός, ενώ το dressing που προτείνει απογειώνει τη σαλάτα!
Συνταγή για Παντζαροσαλάτα με Πορτοκάλι
Υλικά
- Παντζάρια
- Φέτες πορτοκαλιού
- Σαλάτες πράσινες και κόκκινες
- Ελαφρύ κατσικίσιο τυρί
Για το dressing:
- Μπαλσάμικο ξύδι πορτοκαλιού
- Ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού πετιμέζι
- Μουστάρδα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζάρια σε αλατισμένο νερό.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το πετιμέζι και το μπαλσάμικο.
- Διαλέγουμε μία όμορφη, ιδιαίτερη πιατέλα και στρώνουμε ως βάση τα φύλλα από τις πράσινες και κόκκινες σαλάτες.
- Από πάνω βάζουμε τις φέτες του παντζαριού και του πορτοκαλιού.
- Στην κορυφή μπαίνει το τυρί και από πάνω κόβουμε 1-2 φέτες παντζαριού, σε παραλληλόγραμμες λωρίδες.
- Περιχύνουμε με το dressing.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στη φωτογραφία, το τραπέζι είναι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo “Classic”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.