Το καλοκαίρι υπάρχουν τόσα φρούτα και λαχανικά που θα μπορούσαμε κάθε μέρα να φτιάχνουμε και μια διαφορετική σαλάτα. Τη συγκεκριμένη συνταγή προτείνει η Άννα Ρούπη. Μια εξαιρετική σαλάτα! Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

• 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι χοντρό
• Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
• 1/2 μέτριο πεπόνι, κομμένο σε κομμάτια μικρά
• 100 γραμμάρια προσούτο, κομμένο σε φέτες
• 1 ντομάτα κομμένη σε φετάκια μικρά
• 1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσαμικού
• Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.
  • Προσθέτουμε το πεπόνι, τη ντομάτα και το προσούτο και ανακινούμε το μπολ απαλά ώστε να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά με το ελαιόλαδο.
  • Ραντίζουμε με την κρέμα βαλσαμικού, γαρνίρουμε με τα φύλλα του δυόσμου και σερβίρουμε.