Σουφλέ τυριών σε στροφφυλή φόρμα κέικ

Η φίλη μας Μαγδαληνή Ιωαννίδου φτιάχνει ένα πεντανόστιμο σουφλέ τυριών. Επειδή το φτιάχνει στην φόρμα του κέικ, του προσθέτει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον και γι’ αυτό δεν περνάει ποτέ απαρατήρητο στο τραπέζι.

Συνταγή για Σουφλέ Τυριών σε Στρογγυλή Φόρμα Κέικ

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο λεπτό, για μπακλαβά
  • 2 αυγά
  • Βούτυρο ή βιτάμ
  • 250 γρ. τυρί regato, τριμμένο
  • 250 γρ. φέτα
  • Λίγο ανθότυρο
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Λάδι

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνουμε 2 φύλλα, ένα-ένα και τα βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ, στρογγυλή και μεγάλη.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα μέσα στη φόρμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα ακόμα φύλλο και το βάζουμε ζαρωμένο μέσα στη γέμιση, ώστε να ανακατευτεί με τα υλικά.
  3. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη γέμιση. Προσθέτουμε άλλο ένα φύλλο που το ανακατεύουμε ελαφρά με την γέμιση.
  4. Βάζουμε άλλα δύο βουτυρωμένα φύλλα από πάνω, διπλωμένα. Κλείνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν από τη φόρμα. Φροντίζουμε να κλείσει καλά το σουφλέ μας από πάνω.
  5. Τρυπάμε με πιρούνι σε 3-4 σημεία.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30’, μέχρι να ροδίσει και να γίνουν τραγανά τα φύλλα.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.