Ο Γιώργος Πανταζής μάς έστειλε συνταγή με μια ωραία ιδέα. Επειδή στην οικογένειά του κάποιοι προτιμάνε το σουφλέ σκέτο, με τυριά και αλλαντικά, και κάποιοι το θέλουν πιο εμπλουτισμένο, φτιάχνει κι αυτός ένα μεγάλο ταψί που το μοιράζει μισό-μισό, αλλά με αρμονικά δεμένα τα υλικά. Έτσι, και είναι όλοι ευχαριστημένοι, και το τρώνε σε χρόνο ρεκόρ!
Συνταγή για Σουφλέ Ζυμαρικών Μισό-Μισό
Υλικά
- 1 πακέτο πένες
- Μανιτάρια φρέσκα, ή σε φέτες ή 2 κονσέρβες
- Κίτρινα τυριά τριμμένα
- Γαλοπούλα καπνιστή
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 ντομάτα
- Μισό μπρόκολο
- 1 κρέμα γάλακτος light
- Λίγο βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό και φροντίζουμε να τις κατεβάσουμε από την φωτιά σχεδόν στο μισό τους βράσιμο. Τις σουρώνουμε και τις βουτυρώνουμε ελαφρά. Τις χωρίζουμε στη μέση.
- Στις μισές πένες ανακατεύουμε τα μισά τυριά, την γαλοπούλα και τη μισή ποσότητα μανιταριών.
- Στις άλλες μισές ρίχνουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια, την ντομάτα σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές κομμένες σε φέτες, το μπρόκολο που το έχουμε βράσει για 5’ σε αλατισμένο νερό, και τα υπόλοιπα τυριά τριμμένα.
- Αφού τοποθετήσουμε στο ταψί ξεχωριστά τα 2 μίγματα που έχουμε, τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε στους 200o C για 20-30′.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στη φωτογραφία, το τραπέζι είναι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo “Bon Appétit”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.