Αγαπημένο οικογενειακό φαγητό που παρασκευάζεται εύκολα και σχετικά γρήγορα. Τα τυριά και τα αλλαντικά γίνονται ένα με τα ζυμαρικά και η κρέμα γάλακτος απλώς απογειώνει τη γεύση. Τη συνταγή έστειλε η Εριέττα Σμαραγδή. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

  • 2 κουτιά ταλιατέλες (εναλλακτικά: πένες)
  • 3 κουτιά κρέμες των περίπου 300 ml.
  • 400 γραμμάρια μπέικον
  • 700 γραμμάρια τριμμένα τυριά (επιλέξτε 3 είδη τυριών, αλλά φροντίστε να είναι το ένα αλμυρό και τα άλλα 2 τυριά να έχουν ήπια γεύση)
  • Μανιτάρια μικρά (προαιρετικά)
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μία κατσαρόλα με πολύ νερό, χωρίς αλάτι.
  2. Αφού είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε.
  3. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το μπέικον. Το αφαιρούμε από το τηγάνι αλλά κρατάμε τα υγρά που έχουν μείνει στο σκεύος.
  4. Σε αυτό τον ζωμό από το μπέικον, σοτάρουμε και τα μανιτάρια με τα κομματάκια πιπεριάς.
  5. “Σβήνουμε” με λίγο λευκό κρασί.
  6.  Σε ένα pyrex (βουτυρωμένο),  δημιουργούμε στρώσεις ζυμαρικών, ρίχνοντας ενδιάμεσα κάθε φορά μέρος από τα σοταρισμένα υλικά και το τριμμένο τυρί.
  7. Στο τέλος, στην τελευταία στρώση, πριν ρίξουμε το τελευταίο τριμμένο τυρί, ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος (να πάει παντού).
  8. Μετά απλώνουμε μία γερή στρώση τριμμένου τυριού πάνω-πάνω για να δημιουργηθεί στον φούρνο αργότερα μία ωραία κρούστα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά.
  10. Σερβίρεται πιο σωστά, σε κομμάτια, αν το σουφλέ το αφήσουμε να κρυώσει λίγο.