Αγαπημένο οικογενειακό φαγητό που παρασκευάζεται εύκολα και σχετικά γρήγορα. Τα τυριά και τα αλλαντικά γίνονται ένα με τα ζυμαρικά και η κρέμα γάλακτος απλώς απογειώνει τη γεύση. Τη συνταγή έστειλε η Εριέττα Σμαραγδή. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…
Υλικά
- 2 κουτιά ταλιατέλες (εναλλακτικά: πένες)
- 3 κουτιά κρέμες των περίπου 300 ml.
- 400 γραμμάρια μπέικον
- 700 γραμμάρια τριμμένα τυριά (επιλέξτε 3 είδη τυριών, αλλά φροντίστε να είναι το ένα αλμυρό και τα άλλα 2 τυριά να έχουν ήπια γεύση)
- Μανιτάρια μικρά (προαιρετικά)
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μία κατσαρόλα με πολύ νερό, χωρίς αλάτι.
- Αφού είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το μπέικον. Το αφαιρούμε από το τηγάνι αλλά κρατάμε τα υγρά που έχουν μείνει στο σκεύος.
- Σε αυτό τον ζωμό από το μπέικον, σοτάρουμε και τα μανιτάρια με τα κομματάκια πιπεριάς.
- “Σβήνουμε” με λίγο λευκό κρασί.
- Σε ένα pyrex (βουτυρωμένο), δημιουργούμε στρώσεις ζυμαρικών, ρίχνοντας ενδιάμεσα κάθε φορά μέρος από τα σοταρισμένα υλικά και το τριμμένο τυρί.
- Στο τέλος, στην τελευταία στρώση, πριν ρίξουμε το τελευταίο τριμμένο τυρί, ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος (να πάει παντού).
- Μετά απλώνουμε μία γερή στρώση τριμμένου τυριού πάνω-πάνω για να δημιουργηθεί στον φούρνο αργότερα μία ωραία κρούστα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά.
- Σερβίρεται πιο σωστά, σε κομμάτια, αν το σουφλέ το αφήσουμε να κρυώσει λίγο.