Είναι ένα από τα πιο κλασικά κι ονειρεμένα πιάτα στα γιορτινά και κυριακάτικα τραπέζια των νεανικών μας χρόνων. Τρώγεται δε από τα παιδιά μετά μανίας. Τη συνταγή έστειλε η Ηρώ Μπουκέτη. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (μέτριος)
  • 2 αυγά (ωμά)
  • 3 φέτες μουσκεμένο ψωμί σε κόκκινο, ημίγλυκο κρασί
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα στο multi
  • Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • Δυόσμος (ψιλοκομμένος)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 5 αυγά βραστά σφιχτά

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και απαλό.
  2. Μετά το κάνουμε ένα χοντρό παραλληλόγραμμο και βάζουμε στη μέση τα αυγά στη σειρά.
  3. Τυλίγουμε γύρω από τα αυγά τον κιμά και γίνεται ρολό.
  4. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και αν θέλουμε και κίτρινο τυρί τριμμένο.
  5. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα και 30-45 λεπτά της ώρας.
  6. Αφού ψηθεί, θα χρειαστεί και λίγο στο grill για να ροδίσει.

Tip: Συνοδεύεται απίθανα με πατάτες φούρνου. Εναλλακτικά, με τηγανιτές πατάτες ή άσπρο ρύζι.


 

Τραπέζι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo από τη σειρά Fiori