Η φίλη μας Γεωργία Μ. μάς έστειλε μία συνταγή για γλυκατζήδες και για όσους τους αρέσουν τα σιροπιαστά γλυκά. Η ινδική καρύδα είναι ευεργετική και αρέσει για το άρωμά της και τη γεύση της.
Συνταγή για Μπουρεκάκια με Ινδοκάρυδο
Υλικά
- 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του καφέ ινδοκάρυδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού πορτοκαλάδα
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 2 βανίλιες
- 3½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2½ κούπες νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια τα μπουρεκάκια, όσο μεγάλα θέλουμε, και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 180o C για περίπου μισή ώρα.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5’ περίπου, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφότου κρυώσουν τα μπουρεκάκια, τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
- Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στη φωτογραφία, το τραπέζι είναι στρωμένο με μαύρο χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo “Λουλούδι”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.
