Συνταγή για μπουρεκάκια με ινδοκάρυδο

Η φίλη μας Γεωργία Μ. μάς έστειλε μία συνταγή για γλυκατζήδες και για όσους τους αρέσουν τα σιροπιαστά γλυκά. Η ινδική καρύδα είναι ευεργετική και αρέσει για το άρωμά της και τη γεύση της.

Συνταγή για Μπουρεκάκια με Ινδοκάρυδο

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ινδοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού πορτοκαλάδα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 3½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2½ κούπες νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
  2. Πλάθουμε σε μπαλάκια τα μπουρεκάκια, όσο μεγάλα θέλουμε, και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  3. Ψήνουμε στους 180o C για περίπου μισή ώρα.
  4. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5’ περίπου, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  5. Αφότου κρυώσουν τα μπουρεκάκια, τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
  6. Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.