Συνταγή για μηλόπιτα

Η μηλόπιτα είναι αγαπημένο γλυκό στα ελληνικά σπίτια και γι’ αυτό υπάρχουν πολλές συνταγές και παραλλαγές τους. Η φίλη μας Ευανθία Βάλαρη μάς έστειλε τη δική της συνταγή που διαφέρει από τις άλλες συνταγές στο ότι κόβει τα μήλα σε μεγάλα, χοντρά κομμάτια ώστε να γίνονται ζουμερά, πλούσια και ιδιαίτερα εύγευστα. Μοιάζει σαν η μηλόπιτα να έχει γλυκό μήλο από πάνω!

Συνταγή για Μηλόπιτα

Υλικά

  • 5 μήλα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι φαρίνα
  • 1 βιτάμ
  • 4 αυγά
  • Κανέλα

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βιτάμ και το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι. Από πάνω, τοποθετούμε τα μήλα στη σειρά, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες. Πασπαλίζουμε με το 1 ποτήρι ζάχαρη και με κανέλα.
  2. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι.
  4. Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο, ρίχνουμε από πάνω τη ζύμη και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώσπου να ροδίσει.
  5. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μία πιατέλα.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.