Ένα παγωτό φτιαγμένο στο σπίτι έχει άλλη αξία. Πόσο μάλλον όταν είναι φτιαγμένο με φρέσκα φρούτα! Η φίλη μας Παναγιώτα Π. μάς έστειλε τον τρόπο που το φτιάχνει. Σχεδόν ποτέ δεν λείπει από το ψυγείο της.
Συνταγή για Παγωτό με Φρέσκα Φρούτα
Υλικά
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 750 γρ. φρούτα του δάσους, βατόμουρα ή φράουλες
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 βανίλια
- 7-10 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα φρούτα. Τα λιώνουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
- Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για ακόμα 3-4′.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με το χέρι ώστε να ανακατευτεί καλά.
- Προσθέτουμε και τον πουρέ των φρούτων και χτυπάμε για άλλα 10′.
- Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο και περιμένουμε να κρυώσει. Μετά, το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία 2-3 φορές.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στη φωτογραφία, το τραπέζι είναι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo “Κύμα”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.