Είναι κλασικό φαγητό το γιουβέτσι, και αγαπημένο! Ο φίλος μας Πάρις Μ. μάς έστειλε τη συνταγή του με μία ωραία φωτογραφία του φαγητού που έφτιαξε και από αυτήν φανταζόμαστε αμέσως πόσο λαχταριστό το φτιάχνει!
Συνταγή για Γιουβέτσι
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή χτένι, σε κομμάτια
- 2 ποτήρι χυμό ντομάτας
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι κρασί
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 4-6 κόκκοι μπαχάρι
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 5’ με 6’, γυρίζοντάς το τακτικά, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε το κρασί και το βράζουμε για 5’, για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τον πελτέ και τον χυμό τομάτας, τη δάφνη και το μπαχάρι και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε το κρέας με νερό και μετά προσθέτουμε άλλα 2 ποτήρια παραπάνω. Το αφήνουμε να βράσει.
- Όταν μαλακώσει το κρέας, ρίχνουμε το υλικό της κατσαρόλας σε ένα ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια του κρέατος.
- Σκορπίζουμε το κριθαράκι και συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθεί το ζυμαρικό.
- Ψήνουμε για περίπου 45’, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μελώσει το κριθαράκι, αλλά να παραμείνει ζουμερό.
- Στο πιάτο, ρίχνουμε από πάνω παρμεζάνα ή ό,τι τριμμένο τυρί προτιμάμε.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στη φωτογραφία, το τραπέζι είναι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo “Χελιδόνια”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.