Γιουβέτσι, συνταγή για το κλασσικό φαγητό

Είναι κλασικό φαγητό το γιουβέτσι, και αγαπημένο! Ο φίλος μας Πάρις Μ. μάς έστειλε τη συνταγή του με μία ωραία φωτογραφία του φαγητού που έφτιαξε και από αυτήν φανταζόμαστε αμέσως πόσο λαχταριστό το φτιάχνει!

Συνταγή για Γιουβέτσι

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή χτένι, σε κομμάτια
  • 2 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι κρασί
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 4-6 κόκκοι μπαχάρι
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθεί.
  2. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 5’ με 6’, γυρίζοντάς το τακτικά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και το βράζουμε για 5’, για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τον πελτέ και τον χυμό τομάτας, τη δάφνη και το μπαχάρι και ανακατεύουμε.
  5. Καλύπτουμε το κρέας με νερό και μετά προσθέτουμε άλλα 2 ποτήρια παραπάνω. Το αφήνουμε να βράσει.
  6. Όταν μαλακώσει το κρέας, ρίχνουμε το υλικό της κατσαρόλας σε ένα ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια του κρέατος.
  7. Σκορπίζουμε το κριθαράκι και συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθεί το ζυμαρικό.
  8. Ψήνουμε για περίπου 45’, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μελώσει το κριθαράκι, αλλά να παραμείνει ζουμερό.
  9. Στο πιάτο, ρίχνουμε από πάνω παρμεζάνα ή ό,τι τριμμένο τυρί προτιμάμε.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.