Καρμπονάρα, γιατί αρέσει σε όλους

Όχι, απαντήστε μου! Ποιος δεν τρώει την καρμπονάρα; Η φίλη μας Μαργαρίτα Μακρή μάς έστειλε από την Αμφιλοχία τη δική της συνταγή που, πραγματικά, είναι λαχταριστή! Τη φτιάξαμε και, μάλλον, το μυστικό της υπέροχης γεύσης της βρίσκεται στη γραβιέρα Αμφιλοχίας!

Συνταγή για Καρμπονάρα

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • Τριμμένη γραβιέρα (Αμφιλοχίας κατά προτίμηση)
  • Λίγο λάδι
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας με λίγο αλάτι. Τα βράζουμε για όσο χρόνο γράφει στο πακέτο ο παρασκευαστής τους. Τα σουρώνουμε.
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε λάδι το μπέικον και την πιπεριά.
  3. Αφού σοταριστούν καλά και ροδίσει το μπέικον, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Ξαναρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε.
  5. Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να αναμειχτούν καλά τα υλικά.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.