Μακαρόνια με κιμά και φινόκιο, σερβιρισμένα με μπρόκολο

Ένα ξεχωριστό πιάτο μάς έστειλε η φίλη μας Ελένη Μπόσση. Μακαρόνια με κιμά φτιάχνει, αλλά το εμπλούτισε με φαντασία και το έκανε μοναδικό. Προσέθεσε φινόκιο στον κιμά που το έκανε ενδιαφέρον στη γεύση και το απογείωσε όταν σκέφτηκε να το σερβίρει με μπρόκολο.

Συνταγή για Μακαρόνια με Κιμά και Φινόκιο, Σερβιρισμένα με Μπρόκολο

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή χοιρινός ή ανάμεικτος
  • Μισό φινόκιο
  • Μακαρόνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • ¼ καρότο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μπρόκολο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και, όταν κάψει, ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε.
  2. Προσθέτουμε κομμένο σε χοντρά κομμάτια το φινόκιο και ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το καρότο.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ της ντομάτας και ένα 1 φλιτζάνι νερό.
  4. Ανακατεύουμε ελάχιστα, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 30-40’.
  5. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί.
  6. Το αφήνουμε να βράσει 5-6’ ακόμα, με ανοιχτό καπάκι για να εξατμιστεί το οινόπνευμα από το κρασί.
  7. Βράζουμε ξεχωριστά τα μακαρόνια και το μπρόκολο.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.