Μάφιν, με τη γρηγορότερη και ευκολότερη συνταγή

Πιο γρήγορη και πιο εύκολη συνταγή δεν υπάρχει! Η φίλη μας Βισότσκα Σάντρα μάς έστειλε μία συνταγή που, μόλις τη φτιάξουμε μία φορά και εκπλαγούμε από τη συντομία του χρόνου και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, θα μας έρχεται πρώτη στο μυαλό για καθημερινό γλυκό. Αν δεν έχετε ταψί με θήκες, αξίζει να αγοράσετε ένα για να φτιάχνετε αυτά τα μάφιν.

Η Σάντρα μάς έστειλε φωτογραφία τους όπως βγαίνουν από τον φούρνο, με την επισήμανση ότι μπορούμε να τα στολίσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ώστε κάθε φορά να φαίνονται σαν ένα διαφορετικό γλυκό.

Συνταγή για Μάφιν

Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Με πινέλο λαδώνουμε ένα ταψί με στρογγυλές θήκες και, από πάνω, αλευρώνουμε πολύ ελαφρά. Μετά, τινάζουμε το ταψί ώστε να φύγει το παραπάνω αλεύρι.
  3. Ρίχνουμε στις θήκες τη ζύμη χωρίς να τις γεμίζουμε, γιατί τα μάφιν θα φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-45’.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.