Πατατοτυρένια μπαστουνάκια, ένα σνακ για όλες τις ώρες

Η Γιώτα Σαμούτη φτιάχνει ένα σνακ που συχνά το έχει στο τραπέζι της κουζίνας, για όποιον πεινάει λίγο ή θέλει κάτι γρήγορο να πάρει μαζί του. Σερβίρονται και στο πρωινό. Επίσης, είναι εξαιρετικά σε πλατό με τυριά για να συνοδέψουν ένα κρασί.

Συνταγή για Πατατοτυρένια Μπαστουνάκια

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 4 βρασμένες πατάτες
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα.
  2. Βράζουμε τις πατάτες και, αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με το πιρούνι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αφότου κρατήσουμε χωριστά μισή κούπα από το τυρί.
  4. Σκεπάζουμε το μίγμα και το αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει, σε ζεστό μέρος.
  5. Πλάθουμε τα μπαστουνάκια, τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τα στρώνουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόχαρτο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C, μέχρι να πάρουν χρώμα.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.