Η Γιώτα Σαμούτη φτιάχνει ένα σνακ που συχνά το έχει στο τραπέζι της κουζίνας, για όποιον πεινάει λίγο ή θέλει κάτι γρήγορο να πάρει μαζί του. Σερβίρονται και στο πρωινό. Επίσης, είναι εξαιρετικά σε πλατό με τυριά για να συνοδέψουν ένα κρασί.
Συνταγή για Πατατοτυρένια Μπαστουνάκια
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 φακελάκια μαγιά
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 2 κ.σ. αλάτι
- 4 βρασμένες πατάτες
- 2 αυγά
- 2 κούπες κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα.
- Βράζουμε τις πατάτες και, αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με το πιρούνι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αφότου κρατήσουμε χωριστά μισή κούπα από το τυρί.
- Σκεπάζουμε το μίγμα και το αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει, σε ζεστό μέρος.
- Πλάθουμε τα μπαστουνάκια, τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τα στρώνουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στη φωτογραφία, το τραπέζι είναι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo “Classic”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.
