Ρύζι με superfoods, για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Η Ευαγγελία Κ. μάς έστειλε τη συνταγή για το ρύζι που φτιάχνει για τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια της. Μπορεί να ακούγεται απλό πιάτο το ρύζι, αλλά το απογειώνει με τον υπέροχο τρόπο που το σερβίρει. Γιατί του δίνει περισσότερη αξία με την ιδέα της να μετατρέψει το ρύζι από ένα συνοδευτικό σε ένα αυτοτελές πιάτο, και μάλιστα τόσο θρεπτικό και ευεργετικό!

Συνταγή για Ρύζι με Superfoods

Υλικά

  • Ρύζι μπαζμάτι
  • Βούτυρο
  • Αλάτι
  • Γκότζι μπέρυ
  • Καρύδια τριμμένα
  • Αμύγδαλα τριμμένα
  • Κάσιους τριμμένα
  • Χουρμάδες ψιλοκομμένους
  • Σταφίδες
  • …και όποιον άλλον ξηρό καρπό αγαπάμε

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι με αναλογία 2 νερό προς 1 ρύζι.
  2. Μόλις βράσει το νερό, αφότου έχουμε προσθέσει το αλάτι, ρίχνουμε το ρύζι και το βούτυρο ή, εναλλακτικά, βιτάμ.
  3. Μόλις μαλακώσει το ρύζι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά κι ας μην έχει “πιει” ακόμα όλο το νερό.
  4. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά ώστε όλα να πάνε παντού.
  5. Σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το νερό.

Είναι προτιμότερο να προσθέσετε τους ξηρούς καρπούς πριν από το τέλος, που το ρύζι έχει ήδη στεγνώσει, γιατί, όπως προτείνει η Ευαγγελία, έτσι ενοποιούνται όλα τα υλικά μαζί και τότε το ρύζι παίρνει γεύσεις και αρώματα από όλα τα υλικά που βάλατε.
 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.