Συνταγή για χοιρινό με λαχανικά αντί για πατάτες

Στην Πελοπόννησο αγαπούν το χοιρινό κρέας και εκεί το βρίσκουμε σε πολλά ψητοπωλεία, αλλά το μαγειρεύουν συχνά και στα σπίτια. Η φίλη μας Αρετή Πουλοπούλου μάς έστειλε τη συνταγή της που προτιμά. Το φτιάχνει με λαχανικά αντί για πατάτες.

Συνταγή για Χοιρινό με Λαχανικά

Υλικά

  • 1½ κιλό χοιρινό
  • 1 ντομάτα
  • Κολοκυθάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 πατάτες
  • 1 σφηνάκι κρασί
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κύβο ζωμού κρέατος
  • Μαϊντανό
  • Μανιτάρια (1 κονσέρβα ή φρέσκα)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κόκκινη πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τρυπάμε σε μερικά σημεία για να βάλουμε τα σκόρδα.
  2. Το βάζουμε στον φούρνο για να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει η πέτσα του.
  3. Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθεί.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κομμένα σε φέτες, μαζί με λίγο νερό.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και παρακολουθούμε προκειμένου να μη λιώσουν τα λαχανικά.
  6. Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και μαζί τα λαχανικά.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.