Στην Πελοπόννησο αγαπούν το χοιρινό κρέας και εκεί το βρίσκουμε σε πολλά ψητοπωλεία, αλλά το μαγειρεύουν συχνά και στα σπίτια. Η φίλη μας Αρετή Πουλοπούλου μάς έστειλε τη συνταγή της που προτιμά. Το φτιάχνει με λαχανικά αντί για πατάτες.
Συνταγή για Χοιρινό με Λαχανικά
Υλικά
- 1½ κιλό χοιρινό
- 1 ντομάτα
- Κολοκυθάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μελιτζάνα
- 2 πατάτες
- 1 σφηνάκι κρασί
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κύβο ζωμού κρέατος
- Μαϊντανό
- Μανιτάρια (1 κονσέρβα ή φρέσκα)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κόκκινη πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τρυπάμε σε μερικά σημεία για να βάλουμε τα σκόρδα.
- Το βάζουμε στον φούρνο για να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει η πέτσα του.
- Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κομμένα σε φέτες, μαζί με λίγο νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και παρακολουθούμε προκειμένου να μη λιώσουν τα λαχανικά.
- Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και μαζί τα λαχανικά.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στη φωτογραφία, το τραπέζι είναι στρωμένο με μαύρο χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo “Λουλούδι”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.