Μία συνταγή για να λύσει το πρόβλημα της μαμάς που προσπαθεί ματαίως να πείσει τα παιδιά της να φάνε λαχανικά. Στην τάρτα λαχανικών της Μάρθας Λαζοπούλου, τα λαχανικά λιώνουν γλυκά μέσα στη φέτα και στο ανθότυρο, και μαγεύουν τον ουρανίσκο. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 3 πράσα
  • Άνηθος
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο
  • Μαϊντανός
  • 1 ποτήρι κρασιού γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αυγά
  • 250 γραμμ. φέτα
  • 300 γραμμ. ανθότυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με λίγο λάδι. Τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αφού μαραθούν και βράσουν λίγο, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε 15-20 λεπτά μέχρι να κρυώσουν.
  • Ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τα τυριά και τα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Αλείφουμε την ταρτιέρα με λίγο λάδι και στρώνουμε καλά το φύλλο σφολιάτας.
  • Γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και διπλώνουμε προς τα μέσα τη σφολιάτα που περισσεύει.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένο regato και διακοσμούμε από πάνω, με λεπτές φετούλες καρότου.

 

Τραπέζι στρωμένο με μονόχρωμο χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo.