Τιραμισού, εύκολη συνταγή για το αγαπημένο ιταλικό γλυκό

Ένα ιταλικό γλυκό που έχουμε αγαπήσει στην Ελλάδα και μπήκε στη λίστα των οικείων μας γλυκών. Το αγοράζουμε έτοιμο και νομίζουμε ότι είναι δύσκολο να το φτιάξουμε στο σπίτι. Όμως, η φίλη μας Χρυσούλα Πύρου μάς έστειλε τη συνταγή της ώστε να το φτιάχνουμε εύκολα χωρίς να υστερεί καθόλου από το τιραμισού του ζαχαροπλαστείου.

Συνταγή για Τιραμισού

Υλικά

  • 400 γρ. Μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
  • 450 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι κρασί κόκκινο γλυκό
  • 300 ml δυνατό καφέ εσπρέσο
  • 1 βανίλια
  • 2 σφηνάκια κονιάκ
  • 30 μπισκότα σαβαγιάρ
  • Κακάο
  • Κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 1 ώρα. Μετά, τη ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με τη βανίλια και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μασκαρπόνε, την άχνη ζάχαρη και το κρασί και τα χτυπάμε με το μίξερ χεριού για 3-4 λεπτά.
  3. Ενώνουμε τα δύο μίγματα με απαλές κινήσεις.
  4. Σε ένα ρηχό μπολ ρίχνουμε τον καφέ και το κονιάκ, βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε ταψί με τσέρκι. Από πάνω στρώνουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και κρέμα.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ώστε να παγώσει.
  6. Βγάζουμε το τσέρκι από το ταψί και, πριν το σερβίρουμε, το πασπαλίζουμε με το κακάο που έχουμε ανακατέψει με την κουβερτούρα.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.