Ένα ιταλικό γλυκό που έχουμε αγαπήσει στην Ελλάδα και μπήκε στη λίστα των οικείων μας γλυκών. Το αγοράζουμε έτοιμο και νομίζουμε ότι είναι δύσκολο να το φτιάξουμε στο σπίτι. Όμως, η φίλη μας Χρυσούλα Πύρου μάς έστειλε τη συνταγή της ώστε να το φτιάχνουμε εύκολα χωρίς να υστερεί καθόλου από το τιραμισού του ζαχαροπλαστείου.
Συνταγή για Τιραμισού
Υλικά
- 400 γρ. Μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
- 450 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 σφηνάκι κρασί κόκκινο γλυκό
- 300 ml δυνατό καφέ εσπρέσο
- 1 βανίλια
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- 30 μπισκότα σαβαγιάρ
- Κακάο
- Κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 1 ώρα. Μετά, τη ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με τη βανίλια και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μασκαρπόνε, την άχνη ζάχαρη και το κρασί και τα χτυπάμε με το μίξερ χεριού για 3-4 λεπτά.
- Ενώνουμε τα δύο μίγματα με απαλές κινήσεις.
- Σε ένα ρηχό μπολ ρίχνουμε τον καφέ και το κονιάκ, βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε ταψί με τσέρκι. Από πάνω στρώνουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και κρέμα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ώστε να παγώσει.
- Βγάζουμε το τσέρκι από το ταψί και, πριν το σερβίρουμε, το πασπαλίζουμε με το κακάο που έχουμε ανακατέψει με την κουβερτούρα.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στις φωτογραφίες, το τραπέζι είναι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo “Κουκουβάγια”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.
