Τι να φτιάξω τώρα με τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα που απέμεινε; Μία ελαφριά, πεντανόστιμη δροσερή σαλάτα. Και θα τη σερβίρω ως κυρίως γεύμα γιατί είναι άκρως θρεπτική. Μια ιδέα που θα σας εμπνεύσει και για άλλες σαλάτες. Αυτοσχεδιάστε!
Τι θα χρειαστώ για την πράσινη σαλάτα με γαλοπούλα
- Κομματάκια μικρά από τη γαλοπούλα που απέμεινε
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 100 γραμμ. βαλεριάνα
- 200 γραμμ. ρόκα (άγρια, κατά προτίμηση)
- 1 μαρούλι κομμένο για σαλάτα
- 2 παντζάρια ψιλοκομμένα
- 2 αγγούρια ψιλοκομμένα
- 2 ραπανάκια ψιλοκομμένα
- Τους σπόρους από ένα ρόδι
- 1 πράσινο μήλο ψιλοκομμένο
- 10 σύκα ξερά, κομμένα σε κυβάκια
- 10 δαμάσκηνα, κομμένα στα δύο
Για το ντρέσινγκ
- Κρέμα βαλσάμικου με πορτοκάλι
- 2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
- 5 κ.σ. χυμός ρόδι
- 1 κ.σ. χυμός λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμός μανταρίνι
- Ελαιόλαδο
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υγρά και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
