Τούρτα γενεθλίων Hulk

Τούρτα γενεθλίων Superheroes “Hulk” μάς έστειλε η Χριστίνα Τσούνη. Είναι εντυπωσιακή, αλλά αυτό που την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή είναι ότι μπορούμε να τη στήσουμε και να τη στολίσουμε μαζί με την/τον εορτάζοντα. Έτσι, τα γενέθλια του παιδιού θα γίνουν μια ακόμα πιο αξέχαστη γιορτή!

Συνταγή για Τούρτα Γενεθλίων “Hulk”

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

  • 5 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Αν θέλετε σοκολατένιο το παντεσπάνι, αφαιρέστε 2 κουταλάκια της σούπας αλεύρι και προσθέτουμε 2 κουταλάκια της σούπας κακάο.

Για την 1η κρέμα:

  • 2 κουτιά μόρφατ
  • 1 ζαχαρούχο γάλα μικρό
  • 1 κουβερτούρα λευκή, λιωμένη σε λίγο γάλα εβαπορέ

Για τη 2η κρέμα:

  • 2 κουτιά μόρφατ
  • 1 ζαχαρούχο γάλα μικρό
  • 3 κ.σ. γεμάτες κακάο

Για το σιρόπι:

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό

Για τη ζαχαρόπαστα:

  • 1 κιλό άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • Μέλι
  • 2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
  • ¼ κούπας νερό

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι:

  1. Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αρφατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε να ενωθούν καλά.
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και ελαφρά αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στον αέρα στους 180o C για περίπου 35’ (τρυπάμε μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα).
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα το γυρνάμε σε λαδόκολλα και το κόβουμε σε 3 φύλλα πάχους μισού δάκτυλου.

Σημείωση: Η τούρτα της φωτογραφίας έχει 2 δόσεις παντεσπάνι, σε στρογγυλά ταψιά, για να γίνει το νούμερο.

Για τις κρέμες:

  1. Για την 1η κρέμα, βάζουμε τις δύο μόρφατ σε μπολ και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη λευκή κουβερτούρα λιωμένη.
  2. Για τη 2η κρέμα, βάζουμε τις άλλες δύο μόρφατ σε μπολ και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο.
  3. Αφότου φτιάξουμε τις κρέμες μας, τις βάζουμε στο ψυγείο για 15-20’ ώστε να σφίξουν.

Για το σιρόπι:

  1. Βράζουμε τα υλικά μέχρι να πάρει διάφανο σκούρο χρώμα το σιρόπι μας.

Στήνουμε την τούρτα:

  1. Βάζουμε το πρώτο φύλλο παντεσπάνι. Με πινέλο απλώνουμε σιρόπι και βάζουμε με σπάτουλα την λευκή κρέμα (κρατάμε λίγη για το τέλος).
  2. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο παντεσπάνι. Απλώνουμε σιρόπι και βάζουμε την σοκολατένια κρέμα μας.
  3. Κλείνουμε με το τρίτο φύλλο παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε και απλώνουμε παντού, και στα πλάγια, την λευκή κρέμα που έχουμε κρατήσει.
  4. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο.

Για τη ζαχαρόπαστα:

  1. Ζεσταίνουμε τη ζελατίνη στο νερό και προσθέτουμε το μέλι.
  2. Μόλις λιώσουν και ανακατευτούν καλά, τα ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε τη βανίλια και σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη.
  3. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι το μίγμα να γίνει σαν πλαστελίνη. Βάζουμε το μίγμα σε σακουλάκια poly bag για να μην ξεραθεί.

Παίρνουμε κομμάτια ζαχαρόπαστας, τα χρωματίζουμε με διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής και ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ!

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.