Απλή συνταγή για το εκπληκτικό σιροπιαστό γλυκό με κρέμα “τρίγωνα Πανοράματος”. Απολαυστικό γλυκό που γεννήθηκε στη συμπρωτεύουσα και γρήγορα κατέκτησε όλη την Ελλάδα -κι όχι μόνο! Τη συνταγή έστειλε η Παρασκευή Παπαθεμελή. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές!

Υλικά

  • 6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ ή 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες καυτό γάλα και 4-5 κουταλιές της σούπας κρύο
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 κούπα σαντιγί

Εκτέλεση 

  1. Βάζουμε το κορν φλάουρ ή το αλεύρι με το κορν φλάουρ, με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά και ρίχνουμε 4-5 κουταλιές κρύο γάλα και 4 κρόκους αυγού, για να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Μετά ρίχνουμε το καυτό γάλα.
  3. Ανακατεύουμε γρήγορα να μην σβολιάσει.
  4. Βάζουμε την κρέμα σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει και να γίνει σφιχτή. Σκεπάζουμε αμέσως με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει και αυτό για να μην πιάσει κρούστα από πάνω.
  5. Αφού κρυώσει ρίχνουμε στην κρέμα τη σαντιγί ή ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά.
  6. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια, τα βουτυρώνουμε και τα διπλώνουμε ενώνοντας τις 2 γωνίτσες τους αφού βάλουμε μέσα μια στενόμακρη μπαλίτσα από λαδόχαρτο για να κρατήσουν το κενό που θα βάλουμε την κρέμα μετά.
  7. Τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

 


Τραπέζι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo από τη σειρά των μονόχρωμων.