Φτιάχνουμε τα κλασικά σοκολατάκια των παιδικών μας χρόνων αλλά σε μια πανεύκολη συνταγή για τον καθένα. Με πλούσια σοκολατένια υφή, άρωμα κονιάκ και γεύση αληθινού έρωτα. Τη συνταγή έστειλε η Κική Σπανού. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα γεμιστά με κρέμα
  • 3 κουβερτούρες (τις κλασσικές) λιωμένες σε μπεν μαρί
  • 200 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Πολύχρωμη τρούφα, σοκολατένια τρούφα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε με τα χέρια σε μικρά μικρά κομμάτια τα μπισκότα.
  2. Ανακατεύουμε τα σπασμένα μπισκότα με το τυρί κρέμα.
  3. Ρίχνουμε μέσα το λικέρ.
  4. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια μεγάλη κουτάλα το μείγμα.
  5. Κάνουμε το μείγμα μικρά μπαλάκια, τα απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο για να παγώσουν λίγο.
  6. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κυβάκια και τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων.
  7. Βουτάμε ένα ένα τα σοκολατάκια στη λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με τρούφες.
  8. Επανατοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί.