Τα τρουφάκια είναι πιο εύγευστα από τα κοινά σοκολατάκια και αν μάλιστα τα έχουμε φτιάξει μόνοι μας, έχουν άλλη αξία. Η φίλη μας Αφροδίτη Γεωργακοπούλου μάς έστειλε τη συνταγή της που, κρίνοντας από τα υλικά, καταλαβαίνουμε ότι τα τρουφάκια της δεν είναι απλώς ένα γρήγορο κέρασμα, είναι ένα ωραίο γλυκό.
Συνταγή για Τρουφάκια
Υλικά
- 1 βιτάμ
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 2 πακέτα μπισκότα Πτι-Μπερ
- 340 γρ. καρύδια
- 1 βανίλια
- 1 πακέτο κακάο
- Τρούφα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση
- Αλέθουμε ελαφρά στο multi, τα καρύδια με τα μπισκότα. Θέλουμε να μην γίνουν σκόνη.
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις γίνει σιρόπι, προσθέτουμε το βιτάμ.
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, το μίγμα από το multi και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη τρούφα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
- Στη συνέχεια, πλάθουμε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια, βουτώντας προηγουμένως τα δάκτυλά μας στο κονιάκ. Μετά, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ όπου έχουμε την τρούφα. Τα γυρίζουμε και τα πατάμε ελαφρά για να κολλήσει απ’ έξω και να καλυφθούν από τρούφα.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στις φωτογραφίες, το τραπέζι είναι στρωμένο με μπεζ καρό χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo από τη “Σειρά 700”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.