Ο Κώστας Καμπάκης μάς έστειλε ένα φίνο πιάτο που το φτιάχνει γιατί κάποιοι στο σπίτι του δεν τρώνε εύκολα το ψάρι. Με τον τρόπο αυτό δεν λέει κανένας όχι και ταυτόχρονα είναι ένα ιδιαίτερα υγιεινό φαγητό. Το καθαρισμένο, φιλεταρισμένο ψάρι και η νόστιμη σάλτσα που ενοποιεί τα υλικά και δίνει γεύση σε όλο το πιάτο, τους κάνουν όλους να βλέπουν ένα συνηθισμένο πιάτο με άλλο μάτι.
Συνταγή για Τσιπούρα Φιλέτο με Χόρτα
Υλικά
- 2 φιλέτα τσιπούρας
- Φρέσκα χόρτα που προτιμάμε ή της εποχής (π.χ. σταμναγκάθι ή ραδίκια ή μυρώνια)
Για τη σάλτσα:
- Λάδι
- Χυμό λεμονιού
- Λίγο μπαλσάμικο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μουστάρδα
- Ζωμό από το βράσιμο του ψαριού
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ψάρι με αλάτι και λίγο νερό. Το σκεπάζουμε με καπάκι μέχρι να βράσει.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα χόρτα, προσέχοντας να μην παραβράσουν.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ, βάζοντας ελαιόλαδο, μουστάρδα, λίγο μπαλσάμικο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ζωμό από το τηγάνι που βράσαμε το ψάρι. Τα χτυπάμε πολύ καλά.
- Ετοιμάζουμε το πιάτο όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στη φωτογραφία, το τραπέζι είναι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo “Κύμα”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.