Τυρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης, που θυμίζει κλειστή πίτσα (καλτσόνε)

Η φίλη μας Peggy μάς έστειλε αυτήν τη συνταγή για τυρόπιτα. Είναι μια λιγότερο παραδοσιακή συνταγή που θυμίζει κλειστή πίτσα (καλτσόνε). Είναι ωραίο να τη σερβίρετε μόλις βγει από το φούρνο και να την κόψετε στο τραπέζι.

Συνταγή για Τυρόπιτα με Πιπεριά Φλωρίνης

Υλικά

  • 350 γρ. φέτα αιγοπρόβεια
  • 250 γρ. μανούρι
  • 150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 5 κ.γ. καραμελωμένο κρεμμύδι
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο φύλλο σφολιάτας

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τη φέτα και το μανούρι.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.
  3. Όταν η γέμιση έχει αναμειχτεί καλά, την τοποθετούμε στο φύλλο σφολιάτας που έχουμε ξεπαγώσει.
  4. Ρίχνουμε τη γέμιση στο μισό φύλλο και τη σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό (σαν φάκελο), αφότου έχουμε βρέξει το εσωτερικό των άκρων του φύλλου με λίγο νερό, ώστε να κολλήσει καλύτερα.
  5. Αφού ενώσουμε τις άκρες του φύλλου, τις γυρνάμε προς τα μέσα και τις πατάμε με ένα πιρούνι.
  6. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί και την τοποθετούμε.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200o C. Στη συνέχεια, ψήνουμε στους 180o C για 30’ περίπου, στον αέρα.

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.