Παραδοσιακή συνταγή από τη Μάνη, εξ ου και το όνομα. Τη συνταγή του μανιάτικου χοιρινού με πορτοκάλι και μέλι πρότεινε στο εστιατόριο “Νεοελληνικόν” στο Χαλάνδρι, μια πελάτισσα από τη Μάνη πριν από 15 χρόνια και από τότε τη γευόμαστε από τον chef Μανώλη Ακριβό.
Υλικά:
- Χοιρινό (μπούτι) σε κομμάτια.
- Πορτοκάλι (και τη φλούδα και τον χυμό).
- Τσακιστές ελιές χωρίς το κουκούτσι.
- Μέλι.
Εκτέλεση:
- Τηγανίζουμε το χοιρινό, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτουμε τις ελιές.
- Σβήνουμε με χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να βράσει.
- Στο τέλος προσθέτουμε τη φλούδα από το πορτοκάλι (αφού την έχουμε βάλει στο νερό να φύγει η πικράδα) και το μέλι.
- Γαρνίρουμε με πατάτες ή ρύζι.
- Σερβίρουμε σε καρό τραπεζομάντηλο Libo.
Ο chef Μανώλης Ακριβός μαγειρεύει στο εστιατόριο ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΝ
Διευθ.: Aγ. Παρασκευής 126, Χαλάνδρι. Δίπλα στο μετρό Αγίας Παρασκευής. Έξοδος “ΜΕΤΡΟ Αγίας Παρασκευή”.
Τηλ.: 2106858597, 2106856301