Ένα κλασικό κυριακάτικο φαγητό είναι το χοιρινό με πατάτες στον φούρνο. Η Αλίκη Μαντά, που μας έστειλε τη συνταγή, μοιράζεται μαζί μας ένα μυστικό για εντονότερη γεύση. Δείτε τη συνταγή! Περιμένουμε να μας στείλετε και τις δικές σας!
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό σε κομματάκια
- 1 κιλό πατάτες
- ½ ποτήρι λάδι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Ένα κουταλάκι μουστάρδα απαλή
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1 ½ ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζουμε τα κομματάκια του χοιρινού μέσα στο μπολ για μία ώρα περίπου (στο ψυγείο).
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε το χοιρινό στο ταψί μας.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τις πατάτες. Τις βάζουμε κι αυτές στο ταψί και περιχύνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το 1 ½ ποτήρι νερό.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, όση ώρα χρειάζεται μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες.
