Το καλύτερο εκμέκ κανταΐφι (ή σουλτάν) που έχετε φάει ποτέ! Tη συνταγή μας στέλνει η Αλκμήνη Πασαλίδη. Το κανταΐφι άψογο, το σιρόπι είναι όσο χρειάζεται για να μην «κολυμπάει» μέσα σε αυτό το γλυκό και η γλυκύτητά του απαλή για να μην λιγώνει. Τέλειο! Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές!

 

Υλικά

  • 500 γραμμ. κανταΐφι
  • Μαργαρίνη
  • 250 γραμμ. φυτικό βούτυρο
  • 1 κιλό ζάχαρη + 1 λίτρο νερό (για το σιρόπι)
  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 2 κουτιά άνθος αραβοσίτου
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 7 κρόκους αυγών
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • Βανίλια
  • Ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγα καρύδια ή αμύγδαλα για διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε το κανταΐφι, αλείφουμε το ταψί με μαργαρίνη και από πάνω λίγο φυτικό βούτυρο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
  2. Φτιάχνουμε το σιρόπι με το 1 κιλό ζάχαρης και το ένα λίτρο νερού.
  3. Όταν κρυώσει το κανταΐφι το ραντίζουμε με το ζεστό σιρόπι.
  4. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να διαλυθεί καλά.
  5. Χτυπάμε καλά τους κρόκους αυγών και τους ρίχνουμε στο μείγμα μας μαζί με μια πρέζα αλάτι και όσο ζάχαρη θέλουμε.
  6. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  7. Φτιάχνουμε σαντιγί με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε λίγη βανίλια και το κονιάκ.
  8. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι και στη συνέχεια στρώνουμε τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με καρύδια ή αμύγδαλα.

Τραπέζι στρωμένο με σομόν καρό χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo (σειρά 500).