Το καλύτερο εκμέκ κανταΐφι (ή σουλτάν) που έχετε φάει ποτέ! Tη συνταγή μας στέλνει η Αλκμήνη Πασαλίδη. Το κανταΐφι άψογο, το σιρόπι είναι όσο χρειάζεται για να μην «κολυμπάει» μέσα σε αυτό το γλυκό και η γλυκύτητά του απαλή για να μην λιγώνει. Τέλειο! Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές!
Υλικά
- 500 γραμμ. κανταΐφι
- Μαργαρίνη
- 250 γραμμ. φυτικό βούτυρο
- 1 κιλό ζάχαρη + 1 λίτρο νερό (για το σιρόπι)
- 2 λίτρα φρέσκο γάλα
- 2 κουτιά άνθος αραβοσίτου
- 1 κρέμα γάλακτος
- 7 κρόκους αυγών
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- Βανίλια
- Ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- Λίγα καρύδια ή αμύγδαλα για διακόσμηση
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε το κανταΐφι, αλείφουμε το ταψί με μαργαρίνη και από πάνω λίγο φυτικό βούτυρο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι με το 1 κιλό ζάχαρης και το ένα λίτρο νερού.
- Όταν κρυώσει το κανταΐφι το ραντίζουμε με το ζεστό σιρόπι.
- Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να διαλυθεί καλά.
- Χτυπάμε καλά τους κρόκους αυγών και τους ρίχνουμε στο μείγμα μας μαζί με μια πρέζα αλάτι και όσο ζάχαρη θέλουμε.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Φτιάχνουμε σαντιγί με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε λίγη βανίλια και το κονιάκ.
- Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι και στη συνέχεια στρώνουμε τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με καρύδια ή αμύγδαλα.
Τραπέζι στρωμένο με σομόν καρό χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo (σειρά 500).