Τα φραγκόσυκα είναι super food! Γίνονται μαρμελάδα, λικέρ, γλυκό ψυγείου και άλλα πολλά. Είναι πολύ νόστιμα αν τα δοκιμάσετε φρεσκοκαθαρισμένα σε θερμοκρασία δωματίου. Πώς όμως γίνεται το καθάρισμά τους από τα αγκάθια; Σας αποκαλύπτουμε τον τρόπο βήμα-βήμα.

  1. Δεν έχουμε καμία σωματική επαφή ούτε με το φυτό ούτε με τον καρπό. Τα αγκάθια μπορεί να μπουν παντού, στο δέρμα, στα ρούχα μας… Και βγαίνουν πολύ δύσκολα.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα χοντρό πανί που μετά θα το πετάξετε.
  3. Το τυλίγετε  πολλές φορές και με αυτό κόβετε τους καρπούς. Δεν θέλει πολλή δύναμη ή πίεση.
  4. Φροντίστε να κόψετε τα ώριμα φρούτα γιατί τα πράσινα δεν έχουν καμία γεύση.
  5. Για το καθάρισμα, χρειάζεστε τρία πιάτα, ένα πιρούνι και ένα κοφτερό μαχαίρι.
  6. Παίρνετε με το πιρούνι ένα φραγκόσυκο και το τοποθετείτε στο κεντρικό πιάτο. Κόβετε τα δύο άκρα πρώτα και μετά κάνετε μια τομή κατά μήκος του φρούτου με το μαχαίρι (όχι πολύ βαθιά, να φτάνει μόνο μέχρι την πρώτη στρώση).
  7. Περνάτε τη λεπίδα του μαχαιριού κάτω από τη φλούδα.
  8. Οδηγείστε το μαχαίρι γύρω γύρω από τη σάρκα του φρούτου, κόβετε και αφαιρείτε το εξωτερικό αγκαθωτό μέρος.
  9. Βάζετε το καθαρισμένο φρούτο σε ένα άλλο πιάτο και συνεχίζετε με τον καθαρισμό των άλλων.