Το καρότο έχει πολλαπλά ευεργετικά συστατικά που προστατεύουν την καρδιά ενώ συντελούν και στην πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων. Παράλληλα, το καρότο είναι μια σούπερ τροφή για δίαιτα, καθώς εμπεριέχει ελάχιστες θερμίδες!

Επιπρόσθετα, η πρόσληψη καρότου βοηθά:

  • Στην καθαρή όραση
  • Στην καλή λειτουργία του εντέρου
  • Στο δυνατό ανοσοποιητικό
  • Στην προστασία από τον ήλιο από τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα μας και γενικότερα στον οργανισμό μας

Το καρότο είναι πλούσιο σε φολικό οξύ, ουσία που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν καρκίνο. Μάλιστα, η συχνή κατανάλωση καρότου φαίνεται πως συνδέεται με τη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του μαστού μετά την εμμηνόπαυση, σύμφωνα με έρευνες.

Eίναι μια κατάλληλη τροφή για δίαιτα καθώς εμπεριέχει πολύ λίγες θερμίδες (100 γραμμ. καρότου έχουν μόλις 48 θερμίδες!).

Μπορούμε να το καταναλώσουμε:

  • ωμό σε μορφή στικ με λίγο αλάτι και ξίδι, ή σκέτο,
  • ωμό σε σαλάτες (τριμμένο ή σε κομματάκια),
  • σε σούπες,
  • σε σάλτσες για ζυμαρικά, κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι,
  • μαγειρεμένα με όσπρια,
  • σε τάρτες,
  • σε συνδυασμό με άλλα λαχανικά για ένα χορτοφαγικό γεύμα,
  • ως φρέσκο χυμό με φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι και
  • σε γλυκά (π.χ.: κέικ καρότου).